Kaipaako kotisi uutta ilmettä, mutta haluat välttyä suurilta remonteilta? Sisäpintojen maalaaminen voi olla hyvä ratkaisu, sillä jo melko pieneltäkin tuntuvalla muutoksella voi tehdä ihmeitä tilan kuin tilan viihtyisyydelle. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka löydät Maalaavan ammattilaisten avulla parhaat ratkaisut omaan kotiisi!

Mitä erilaisilla värisävyillä voi saada aikaan?

Sisämaalien värimaailmat voidaan jakaa karkeasti muutamaan eri ryhmään, joista jokainen luonnollisesti jakautuu lukemattomiksi eri sävyiksi.

  • Vaaleat sävyt avartavat tilaa ja tekevät siitä valoisamman
  • Ruskeat sävyt tuovat kodikkuutta ja maanläheisyyttä
  • Murretut, luonnolliset sävyt rauhoittavat tilaa
  • Värikylläiset ja kirkkaat värit tuovat tilaan energisyyttä

Sama sävy saattaa näyttää eri huoneessa täysin erilaiselta, sillä huoneisiin tuleva luonnonvalo vaikuttaa myös siihen, minkälaisina värit näyttäytyvät. Tämän vuoksi kannattaakin tehdä aina koemaalaus, eli maalata noin neliömetrin kokoinen alue seinästä ennen lopullista päätöstä. Tällöin näet omin silmin, miltä tietty väri näyttää eri huoneissa.

Eri huoneisiin kannattaa harkita eri sävyjä

Kaikkien seinien ei tietenkään tarvitse olla saman värisiä, vaan eri väreillä voi hakea eri huoneisiin erilaista tunnelmaa. Maalaamisen lisäksi tilan ilmeeseen voi vaikuttaa erityisesti valaistuksella, mutta myös erilaisilla tekstiileillä, tauluilla tai peileillä. Värimaailman valinnassa kannattaakin siis huomioida myös huoneeseen kaavailtu sisustus.
Ennen maalin valintaa kannattaa kysyä itseltään muutama kysymys:

  • Halutaanko tilasta valoisampi vai pimeämpi?
  • Mikä on huoneen pääasiallinen käyttötarkoitus?
  • Halutaanko hillitympi vai räväkämpi tyyli?

Tummat sävyt makuuhuoneessa tekevät tilan pimentämisestä helpompaa, joka saattaa olla toivottu ominaisuus etenkin keväällä ja kesällä. Toisaalta vaaleampi makuuhuone voi tuntua valoisammalta myös talvikuukausien aikana.
Olohuoneessa vietetään yleensä paljon aikaa, joten sen värimaailmaa kannattaa harkita erityisen tarkkaan. Eloa seiniin voi hakea värivalinnan lisäksi esimerkiksi erilaisista efektimaalauksista. Maalaavaan ammattitaitoiset maalarit auttavat sinua löytämään juuri oikean sävyn huoneeseen kuin huoneeseen.

Maali kannattaa valita tilan mukaan 

Maaleissa ei suinkaan ole kyse vain samasta tuotteesta eri väreissä. Sisämaaleilla on paljon erilaisia ominaisuuksia, joiden ansiosta joka tilaan löytyy varmasti sopiva maali tilan käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi kodinhoitohuoneen tai eteisen sisäseinien elämä on luultavasti aivan erilaista olohuoneeseen verrattuna. Mitä sisämaalauksessa kannattaa sitten ottaa huomioon? 

Ainakin seuraavat seikat on syytä pitää mielessä: 

  • Tilan käyttötarkoitus 
  • Kuka tilaa pääasiallisesti käyttää 
  • Seinien puhdistustarve 

Tilan käyttäjät kannattaa ottaa huomioon: opiskelijayksiössä tai senioriasunnossa seiniin ei luultavasti ilmesty yhtä herkästi marjasoseella värjättyjä kädenjälkiä tai erilaisia piirustuksia kuin lapsiperheissä. Jos tilan seinät eivät vaadi jatkuvaa puhdistamista, voi myös maalivalinnan tehdä enemmän pelkän värin perusteella. 

Sisämaalauksesta puhuttaessa tulee luonnollisesti ensimmäisenä mieleen seinät, mutta katon maalaamista ei missään nimessä sovi unohtaa. Sisäkaton maalia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sävyn lisäksi myös maalin kiiltävyyteen. Kattoon valitaankin yleensä täysin himmeä maali, sillä katon aiheuttamat heijastumat tekevät huoneesta helposti rauhattoman.

Ammattimaisesti toteutettu maalipinta kestää aikaa ja elämää

Sisämaalauksen ainoa tarkoitus ei ole vain vaikuttaa kodin viihtyisyyteen ja visuaaliseen ilmeeseen, vaan sen lisäksi huolellisesti tehty maalipinta myös suojaa seiniä, jolloin asunnon arvo säilyy paremmin. Sisämaalaus voi myös nostaa asunnon arvoa, joten tätä vaihtoehtoa kannattaa harkita, jos olet myyntiaikeissa. 

Maalausprojekti saattaa vaikuttaa suurelta työltä, ja aloittelijalla koko asunnon maalaamisessa voikin helposti hujahtaa viikko tai parikin. Käyttämällä ammattimaalareita säästät siis sekä aikaa että vaivaa. Autamme myös suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa, joten sinun tehtäväksesi jää vain omien näkemystesi kertominen ja lopputuloksesta nauttiminen – me pidämme huolen kaikesta muusta.  Ota yhteyttä ja kerro meille, minkälaisen ilmeen haluat omaan kotiisi – mietitään yhdessä, minkälaisella maalipinnalla saavutamme juuri haluamasi lopputuloksen.